Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drugi free styl mt2 by DaVinci

DaVinciArt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mi podoba się.

Nie ma co, Damian. Dobra grafika.

Ale co do najlepszej to zaprzeczę.

Te grafiki, co dawniej robiłeś dla mojego serwera, potem dla Nesterii itp były lepsze. Nie przeczę, że na wyższym poziomie, ale to także jest fajne .

call of duty zombies GIF by Omaze

Opublikowano

A mi podoba się.

Nie ma co, Damian. Dobra grafika.

Ale co do najlepszej to zaprzeczę.

Te grafiki, co dawniej robiłeś dla mojego serwera, potem dla Nesterii itp były lepsze. Nie przeczę, że na wyższym poziomie, ale to także jest fajne .

Te style darmowe co wstawiam to robiłem kilka h. Wiadomo, że nie zrobię najlepszej którą dam za free : P 

59149583175514482633.png

Opublikowano

Te style darmowe co wstawiam to robiłem kilka h. Wiadomo, że nie zrobię najlepszej którą dam za free : P 

Ale tamte grafy co na nesterię dałeś kiedyś wymiatały :D

Opublikowano

No nwm nwm mówisz o tych starych dziejach ?

nesteria4.jpg

No to chłopie. Potem jak ten projekt upadł chciałeś ze mną kontynuować ten projekt. No ale przyznać to był fajny projekcik. Proponowałbym tb do Graphic Team dołączyć ;d

Opublikowano

Ogółem samo tło i chaos w tej pracy odstrasza nic się kupy nie trzyma ale pracuj dalej :P ale tamta praca co wcześniej pokazałeś z projektu Nesteria jest o wiele wiele ładniejsza od tej :D tylko te "Fale wody" bym wywalił :)

Opublikowano

Nic ze sobą nie współgra ;x Jakies ciapki, kropki, kolorki, wszystkie kolory tęczy + render mt2 ;x

Wredna, jakbyś zobaczyła jego wczęśniejsze prace sprzed pół roku, lub nie dłużej miał jeszcze lepsze prace.

Opublikowano

Wredna, jakbyś zobaczyła jego wczęśniejsze prace sprzed pół roku, lub nie dłużej miał jeszcze lepsze prace.

Widzę tą z Nesterii, jak i masę elementów z niej, które zostały zerżnięte z innych szablonów. Więc nie wiem, czy to można nazwać umiejętnościami.

Opublikowano

Widzę tą z Nesterii, jak i masę elementów z niej, które zostały zerżnięte z innych szablonów. Więc nie wiem, czy to można nazwać umiejętnościami.

Wiesz moim zdaniem taki starcza. Dosyć często ludzie biorą z innych szablonów, badź stron i wiadomka, że nikt nie miał "swojego". Niewiele jest wyjątków, za co szczerze podziwiam :)

Opublikowano

Wiesz moim zdaniem taki starcza. Dosyć często ludzie biorą z innych szablonów, badź stron i wiadomka, że nikt nie miał "swojego". Niewiele jest wyjątków, za co szczerze podziwiam :)

Ci co zrzynają elementy z innych szablonów nie są prawdziwymi grafikami. Jest to brak poszanowania cudzej pracy oraz tego, co w grafice jest świętością, pierwszym przykazaniem,-prawa autorskiego. Ja do swoich projektów nie wzięłabym nawet darmowej tapetki widząc gdzieś na niej podpis.

Niech się uczy, próbuje starać się odwzorować, a nie po prostu skopiować i wkleić, a zauważy, że nie będzie już musiał tak robić bo jego umiejętności szybko wzrosną.

Opublikowano

Ogromny chaos,tak jak wspomniała wredna nic ze sobą nie współgra , te buttony home register i ranking nie za ładne ten znaczek pobierz w miarę ładny.

Pozdrawiam ;)

someileks_erhnrnp.jpg

Opublikowano

Ci co zrzynają elementy z innych szablonów nie są prawdziwymi grafikami. Jest to brak poszanowania cudzej pracy oraz tego, co w grafice jest świętością, pierwszym przykazaniem,-prawa autorskiego. Ja do swoich projektów nie wzięłabym nawet darmowej tapetki widząc gdzieś na niej podpis.

Niech się uczy, próbuje starać się odwzorować, a nie po prostu skopiować i wkleić, a zauważy, że nie będzie już musiał tak robić bo jego umiejętności szybko wzrosną.

Wskaż chodź jeden element zerżnięty z innego szablonu. Potrafisz mówić, że wszystko kradzione jednak nie jesteś w stanie napisać co, bo nic!

59149583175514482633.png

Opublikowano

Wskaż chodź jeden element zerżnięty z innego szablonu. Potrafisz mówić, że wszystko kradzione jednak nie jesteś w stanie napisać co, bo nic!

Nie zmienia to faktu, że te layout wyglądają jak praca domowa z informatyki dla gimnazjalisty. Tło bardziej się rzuca w oczy niż reszta. Zastosowanie tego jest praktycznie zerowe. Polecam popatrzyć na pracę innych osób, które stworzyły już kilka ciekawych stron i posłuchanie rad od tych osób. Połączenie tła z resztą grafiki zupełnie nie trafne, ogólnie nic ze sobą nie pasuje. To jest zwyczajnie brzydkie i tyle.

Opublikowano

Nie zmienia to faktu, że te layout wyglądają jak praca domowa z informatyki dla gimnazjalisty. Tło bardziej się rzuca w oczy niż reszta. Zastosowanie tego jest praktycznie zerowe. Polecam popatrzyć na pracę innych osób, które stworzyły już kilka ciekawych stron i posłuchanie rad od tych osób. Połączenie tła z resztą grafiki zupełnie nie trafne, ogólnie nic ze sobą nie pasuje. To jest zwyczajnie brzydkie i tyle.

Nie robi mi to. Jak już wspomniałem, nie będę robił ładnej grafiki za free. Dlatego więc komentowanie tego czy jest to ładne czy też nie jest bezcelowe.

To ma na celu pokazanie innym od środka jak coś można stworzyć oraz aby mogli wykorzystać jakieś elementy.

1911976_626737417399650_454952389_n.jpg

Poza tym strasznie nie lubie robić napisów głownych.

Moim zdaniem zawsze psują tylko grafikę ponieważ nie idzie ich zrobić zazwyczaj tak

aby komponowały się ze grafiką

59149583175514482633.png

Opublikowano

Nie robi mi to. Jak już wspomniałem, nie będę robił ładnej grafiki za free. Dlatego więc komentowanie tego czy jest to ładne czy też nie jest bezcelowe.

To ma na celu pokazanie innym od środka jak coś można stworzyć oraz aby mogli wykorzystać jakieś elementy.

1911976_626737417399650_454952389_n.jpg

Poza tym strasznie nie lubie robić napisów głownych.

Moim zdaniem zawsze psują tylko grafikę ponieważ nie idzie ich zrobić zazwyczaj tak

aby komponowały się ze grafiką

Nie zgodzę się z tym. Jeśli ma się pomysł na grafikę, to napis może stać się fajnym elementem całego layout. Piszesz o tym, że nie dasz ładnej grafiki za free.. ok.. ale tu nie chodzi o to czy grafika jest ładna czy nie, lecz o to że twoje layout są nie funkcjonalne. Przykładowo ten ostatni ma strasznie obszerną górę i użytkownik będzie musiał przewijać stronę na dół, by zobaczyć jakiś news. Pozostałe posiadają beznadziejnie dobraną kolorystykę. Nie wolno robić tła, które dekoncentruje podczas czytania tekstu. Tło jest wypełnieniem, a nie głównym elementem - w twoich pracach jest odwrotnie.

Przykład, że napis może być częścią layout strony (strona serwera RivendelMT2):

IFiDZnM.jpg

Opublikowano

Nie zgodzę się z tym. Jeśli ma się pomysł na grafikę, to napis może stać się fajnym elementem całego layout. Piszesz o tym, że nie dasz ładnej grafiki za free.. ok.. ale tu nie chodzi o to czy grafika jest ładna czy nie, lecz o to że twoje layout są nie funkcjonalne. Przykładowo ten ostatni ma strasznie obszerną górę i użytkownik będzie musiał przewijać stronę na dół, by zobaczyć jakiś news. Pozostałe posiadają beznadziejnie dobraną kolorystykę. Nie wolno robić tła, które dekoncentruje podczas czytania tekstu. Tło jest wypełnieniem, a nie głównym elementem - w twoich pracach jest odwrotnie.

Przykład, że napis może być częścią layout strony (strona serwera RivendelMT2):

IFiDZnM.jpg

Wiem, że idzie taki zrobić, ale tu chodzi o taki który ktoś sobie może przerobić na inny : )

Poza tym mówienie czy coś nie jest funkcjonalne czy też nie jest bynajmniej śmieszne 

tworząc grafikę mam myśleć o tym, że 90% społeczeństwa to zwyczajne lenie którym się nie chce przewinąć ciut środkowego guzika od myszki

aby zobaczyć pełen napis ? 

59149583175514482633.png

Opublikowano

Wiem, że idzie taki zrobić, ale tu chodzi o taki który ktoś sobie może przerobić na inny : )

Poza tym mówienie czy coś nie jest funkcjonalne czy też nie jest bynajmniej śmieszne 

tworząc grafikę mam myśleć o tym, że 90% społeczeństwa to zwyczajne lenie którym się nie chce przewinąć ciut środkowego guzika od myszki

Hmmm.... dokładnie tak. Tworząc cokolwiek powinieneś myśleć jak to będzie zachowywało się w praktyce. Grafika powinna być dopasowana do jak największej ilości popularnych rozdzielczości. Robisz coś pod użytkowników, którzy mają chętnie wchodzić na stronę i wygodnie przemieszczać się po niej. To nie galeria obrazów...

Opublikowano

Funkcjonalna strona to taka, która dopasowana jest to najpowszechniejszej rozdzielczości, jaką jest 960px szerokości oraz w niektórych przypadkach tworzenie strony responsywnej.

Dodatkowo, pod tą definicje można "podkleić" również "wagę' danej strony, czyli stworzenie jej od strony graficznej w taki sposób, by ważyła jak najmniej. Patrząc na tą stronę pod kątem jej kodowania,-ona wręcz wymusza na nas zakodowanie jej, jako jeden pełny obrazek lub same obrazki w rozdzielczości "png" (co jak wiesz lub nie wiesz- jest jednym z najwięcej ważących). Nie da się jej dobrze pociąć chociażby w przypadku newsów. Ten układ wymusza na użytkowniku strony jeden wpis na stronę.

Edit: Jako grafik zajmujący się tworzeniem graficznej szaty strony powinieneś przynajmniej mieć częściową wiedze, jak przygotować ją pod kod oraz by była maksymalnie funkcjonalna.

Jednym słowem musisz mieć wiedze na temat cięcia szablonów w taki sposób, by w razie czego bez Twojej ingerencji koder mógł dodawać dane elementy, złożone już z istniejącej grafiki.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...